FAQ

Har du nogen spørgsmål?

Find svar på dine sprøgsmål

  • Jeg vil gerne følge mit forbrug. Hvor kan jeg gøre det?

    Som beboer kan du få adgang til MitForbrug, som er et online system, der giver dig mulighed for at følge dit forbrug og sammenligne dit forbrug med lignende boliger i foreningen. Du kan nemt få styr på dit vand-, varme- og elforbrug via MitForbrug, der også viser CO2-belastningen.

    Læs mere om MitForbrug her

  • Jeg vil som administrator gerne følge med i om der er store udsving i forbruget. Hvor kan jeg se det?

    Som administrator kan du via BA technologies system Flexcom få adgang til alle data for afdelingen. I systemet kan du udtrække data for valgfrie tidsperioder og angive hvor stort et forbrug du vil undersøge. F.eks. kan du tjekke vandforbrug over 6 m3 pr. uge pr. lejer eller du kan tjekke for konstant forbrug, som f.eks. sker ved løbende toiletter.

    Læs mere om Flexcom her

  • Jeg har spørgsmål til mit forbrugsregnskab. Hvem skal jeg kontakte?

    Er du i tvivl om du har betalt for meget eller for lidt i aconto? Dit forbrugsregnskab viser, om du skal have penge tilbage, eller om du skal betale flere penge for forbruget. Viser dit regnskab, at du skal have penge tilbage, er det fordi du har betalt for meget i aconto. Hvis der står, at du skal betale mere, betyder det, at du har betalt for lidt i aconto. Har du spørgsmål om udbetaling eller efterbetaling, skal du kontakte din administrator, dit boligselskab eller din udlejer.

  • Jeg har ikke modtaget mit vandregnskab. Hvornår modtager jeg regnskabet?

    Du har krav på at få dit vandregnskab senest fire måneder efter regnskabsperioden. Ved regnskabsterminen modtager BA technologies informationer fra din administrator eller udlejer om f.eks. hvor længe du har boet i lejligheden og dit acontobeløb. Vi modtager også en opgørelse fra forsyningsselskabet på din ejendoms samlede forbrug. Herefter udarbejder BA technologies dit regnskab og sender det til din administrator eller boligselskab, klar til omdeling.

  • Hvad er handeandele og hvorfor er der forskel på antal haneandele i to ensartede lejligheder?

    Haneandele bruges til at fordele udgiften for energi til varmt vand. Er der en måler til det varme vand i boligen, benyttes haneandele. Haneandele er uafhængige af forbruget og andele afregnes efter Cirkulære om lejeloven, pkt. 15.

    Selv om to lejligheder ser ens ud, kan der være forskel på antal haneandele, hvis der i den ene lejlighed er f.eks. en håndvask mere end i den anden lejlighed.

    Haneandele er ikke afhængige af hvor meget varmt vand du har brugt, men er faste afgifter til staten og forsyningsselskabet.

  • Hvorfor skal jeg betale mere for varme- og vandregningen i år, når jeg har brugt det samme som sidste år?

    BA technologies fordeler udgiften fra forsyningsselskabet ud fra det forbrug, der er målt, så afregningen sker retfærdigt og præcist.

    Har du brug for mere information, anbefaler vi at du kontakter din administrator, din boligforening eller udlejer.

  • Hvorfor betaler jeg for faste andele i mit regnskab?

    Den faste andel er en forbrugsuafhængig del af de faste afgifter for opvarmningen af rum, fordelt på din boligs bruttokvadratmeter. Det er faste afgifter til staten og til forsyningsselskabet, som lovpligtigt skal fordeles ud på de enkelte boligers forbrugsregnskab.

    Faste andele er således ikke afhængige af hvor meget varme du har brugt, men er faste afgifter.

  • Hvad betyder de stigende energipriser for mit varmeregnskab?

    Det er et godt spørgsmål, som er meget svært at svare på. BA technologies får først priserne oplyst, når forbrugsregnskabet skal udarbejdes. Vi får priserne fra boligselskabet eller administrator, der oplyser priserne fra forsyningsselskaberne. Vi kender derfor først enhedsprisen, når den årlige forbrugsopgørelse er udarbejdet.

Kontakt os

Har du spørgsmål, som du ikke fandt svaret på her, er du altid velkommen til at kontakte os.